17 Mayıs 2013 Cuma

PATATES-PASTIRMA-KAŞAR PEYNİRİ....daha ne olsun ?? YUMURTAAA !!

Sanırım bana asla vazgeçemeyeceğin yiyecekler nedir diye sorsalalar...İlk sıralarda ,hatta belki de ilk sırada yumurta gelir.Her türlü yerim.Yağda yumurta,rafadan pişmiş,kayısı kıvamında,çok pişmiş...omlettt...Sucuklu,pastırmalı,hatta sebzeli bile (laf aramızda sebzeler biraz kalabilir.)Hele ki sarmısaklııııı...Bayılırım yumurtaya...Keza pastırmaya da..Kim sevmez ki desenize :))
Geçtiğimiz haftasonu kahvaltı da şöööyyle kayısı kıvamında yumurtalarımızı hüplettik Ata'yla.Sonrasında Ata Beyfendiciğimiz evde olduğundan öğle yemeği ve ara ara meyve atıştırmalıklarını düşünmeye  sabahtan başladım...Nasıl bir miskinlik vardı ikimizde de anlatamam..Sonrasında ne yapayım ne hazırlayayım diye düşünürken aklıma bir-iki gün önce pazardan almış olduğum taze patatesler geldi..Nasıl lezzetli olur tek başına bile sarı sarı patatesler bilirsiniz...Veee patatesli yumurta daa..Patatesleri doğrarken yumurtaları almak için buzdolabını açtığımda pastırma çarptı gözüme :)) hımmmm..bir de kaşar peyniri..Ata da haliyle seviyor bunları annesi böyyle beslendiğinden .Allahtan ona yoğurdu ve sebzeyi iyi alıştırdım da çocukcağız anası gibi (tek yönlü nerdeyse) beslenmiyor.
Neyse efenim ..Dilerseniz neyi nasıl yaptım anlatayım..
malzemelerim :
-3 yumurta
-4 adet taze patates (biraz iriceydi benimkiler)
-2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-1 paket çemensiz pastırma
-1 su bardağına yakın kızartmalık sıvı yağ
-tuz-karabiber


nasıl yaptım :
Patatesleri küp küp doğradım.Pastırmaları jülyen (ya da isterseniz biraz incelterek şeritler halinde) doğradım.Üç tane yumurtayı tuz ve (arzuya göre) karabiberle çırptım.Sıvıyağı (ben seramik tavada) yapışmaz tavada kızdırdım.Patatesleri içine attım.Yüksek ateşte patateslerim yumuşayana kadar kızarttım.Ocağın altını kapatıp yağını tamamen süzdüm..Sonra tekrar ocağa aldım.Pastırmaları ekledim.Orta ateşte birlikte 3-4 dakika kavurdum.Çırpılmış yumurtaları ekledim.Birazcık karıştırdıktan sonra kaşar peynirini ekledim.Tekrar karıştırdım ve kapağını kapattım.Altı tamamen kızarınca (seramik tavada çok kolay oluyor) ters yüz ederek servis tabağıma aldım.
Böyle birşeyimiz oldu..


Dışı böyle kızarmış,içiyse kaşarlar sayesinde yumuşacık harika bir lezzet oldu..Dilimleyerek servis yaptım.
yanına da kuzu ayran yaptı...



enfes oldu..tavsiye ederim...