10 Şubat 2011 Perşembe

artık sadece oğlum ve ben

Biliyorum meraklandırdım sizi dün...
amacım bu değildi...sadece ses vermekti...sağolun dostlarım...

Ben iyiyim...daha da iyi olacağım inşallah...Allah'a çok şükür Ata da iyi kreşe alıştı..artık ağlamadan gidiyor.hatta dün beni öperek öpücük yollayarak gönderdi kreşin kapısından :))göğüşüüzz annciimm diyerek :))
iş fena değil...yani çok kazandırmasa da ticareti öğreniyoruz...ve biraz da olsa cesaretim yerine geldi...kendime geldim az da olsa..


ama asıl sorun şu dur kiii...çok da uzun sürmemiş evliliğim bitiyor...
kimse hiç kimse yuvası dağılsın istemez biliyorum..ki Aile kavramını herşeyin üzerinde tutan ben Asla istemezdim...

ama yaşadıklarım beni buna artık mecbur bıraktı...

isterdim ki ben de, bir ömür boyu sürsün evliliğim..tek olsun o kişi.. arkadaşım, dostum, eşim ,sevdiğim olsun...onunla yaşayayım...onunla yaşlanayım...oğlumuzun sünnetine heyecanlanalım...okula başlamasına birlikte tanık olalım...karne heyacanını paylaşalım hepberaber...hatta mezuniyetinde sevinç gözyaşları dökelim elele....
asker yolu bekleyelim kalbimiz ağzımızda ...geldiğini görelim gururla...ağladığım tek omuz onunki olsun...tüm sevinçlerimi önce o bilsin...benle sevinsin...benle onla..

hatta oğlumun evlenmesine kız istemeye gitmelere....benim kaynanalık yapmama kızsın...
ve belki de torularımızı bekleyelim bayram sabahları elele ..göz göze....

abarttım mı biraz .))

ama benim evlilikten anladığım bu...buydu yani eskiden...aile demek bir bütün olmaktı..
OLMADI...


saygı bitti...
sevgi biti..

daha ne kalabilir...
hiçbir şey..

artık sadece oğlum ve ben varız...benim yaşamımda..ailem ve siz dostlarım..
iyi ki varsınız...

42 yorum:

annelili dedi ki...

Hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.

xcelis dedi ki...

Canım inan ne yazılır ne denir bilmiyorum.Umarım üçünüz içinde hayırlısı budur.Henüz bi çocuğum yok fakat öncelikli onu düşünmen gerektiğini ve zaten çok da düşündüğü biliyoruz.Atayı öpüyorum yanaklarından.Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Oznurcum, uzulmedim desem yalan olur. Bende bosanmis bir ciftin kiziyim. Ananin ve babanin bir tarafta olmasi kotu. Ama tabi sizin acinizdan bakinca eger sevgi ve saygi bitince cocuklar icin bile olsa o iliski yurumez.
hERSEy ginlunce olsun.
Uzme kendini ustesinden gelecegine eminim.

Begonvilli Ev dedi ki...

Canım Öznur,

İstersen bu yorumu yayımlama. Öğretmen olduğum için çok iyi biliyorum, huzursuz aile ortamında büyüyen çocuklar mutsuz oluyorlar. Anne baba ayrılmak zorunda kalsalar da çocuğa gerekli sevgi ve ilgi verildikten sonra hiç bir şeycik olmaz Ata'ya. Biliyorum ki sen iyi bir annesin. Babayı tanımıyorum. Babası ile gerekli iletişimi kurup gerekli önemlemleri alabilirsiniz. Yavrunuzun olabildiğince az etkilenmesini sağlayabilirsiniz. Sakın kendini üzüp yıpratma canım. Eğer konuşmak dertleşmek istersen her zaman dinlemeye hazırım. Ata'yı ve seni çok seviyorum. İkinizi de öpüyorum.

BALLI LOKMAM dedi ki...

Üzüldüm dediğin gibi bir yuvayı dağıtmak kolay değil ancak saygının olmadığı bir evlilikde... Allah herşeyin hayırlısını versin umarım senin ve oğlun için herşey çok güzel olur arkadaşım.

cicibebe dedi ki...

hayırlısı olsun canım.. çok üzüldüm ama bazı şeyler yitirilince sürdürmenin manası yok gercekten.. bundan sonra ogluşunla birlikte mutlu huzurlu ve güclü bi kadın olman dileğiyle :)

Miss Sensible dedi ki...

Canım benim, çok zorlu günler geçiriyosundur eminim, kolay değil yaşadıkların; ama dünyalar tatlısı bir oğlu var, çok tatlı..
Ondan aldığın kuvvetle her şeyin üstünden geleceğine inanıyorum..

Asahhara dedi ki...

Canım benim sen güçlü ve özverili bir annesin. Başına ne gelirse gelsin her şekilde üstesinden geleceksindir bence. Evlilik kurumuuuu. Ne kadar muaammalı bir olay. Bende hayata sadece kızım ve ben devam ediyorum. Olmadı ve bitti. Üzerindende baya yıllar geçti. Ama eğer bu yolun başında ise sana acizane yaşamış biri olarak tavsiyem var. Bir kere daha düşün diyorum. Madalyonun bu tarafıda hayli zahmetli. En önemlisi evlatlarımız var. Ve hayatta çoğu şeye onlar için katlanılmıyormu. Ama tabi hayat senin hayatın ve sen bilirsin. Lütfen bir karar almadan önce bir kez daha düşün diyorum. Sevgilerimle.

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Sevgili Öznur,hiç kimse evliliğe karar verirken bir gün gelip de yolunu ayırmayı,bu hayatının en önemli anlaşmasını nedensiz yere sonlandırmayı istemez.Böyle bir karar verdiysen haklı nedenlerin vardır.Hele ki böyle dünya güzeli bir yavrunuz varken...Yazını çok dikkatli okudum;geleceğe yönelik hayallerin beklentilerin hep Ata'yla ilgili, kendin için o kadar az şey istemişsin ki.Bu bile senin nasıl bir anne,nasıl bir insan olduğunu anlamama yetti.Sözün kısası bu kararı vermişsen belli ki çok düşünmüşsün.O halde hayırlısı neyse o olsun.Sen harika bir insansın,kabul edersen kız kardeşimizsin.Seni bundan sonra çizdiğin rotada hep mutluluk sağlık ve şans beklesin.Seni ve Ata'yı öpüyorum.Buradayım,her zaman...

Sevil Şahin dedi ki...

arkadaşım rabbim yeni hayatında sana mutluluklar getirsin .
Sen güçlü birisin eminim herşeyin üstesinden geleceksin
sevgiyle kal

bahriye-krm dedi ki...

öznur ne denirki böyle durumlarda bilemedim...sadece çok üzüldüm :(
hepimiz senin yazdığın değerler üzerine kuruyoruz evliliğimizi...işte bunlar sarsılmaya başladığında, birbirimizi üzmemek adına en hayırlısı bu sanırım :(
inşallah kreşte,işte yolunda gider...güzel günler sizinle olsun...

Ebru dedi ki...

Bazen huzursuz bir aile ortamı çocuklara çok daha zarar verebiliyor.
Bu durumda ne denir bilmiyorum zor bir mücadele. üstesinden geleceğinden emin olduğum.
Kara gözlü yakışıklıya ve sana güç ve sağlık diliyorum.

nevali dedi ki...

boşanıyorum diyenleri duyunca hele birde çocuk varsa içim acıyor,sizde kanatarak yazmışsınız hani...ne diyelim bol sabır,bol şans,yeni ufuklar,mutluluklar.....

Atolyekedi dedi ki...

Bir kadın olarak o kadar iyi anlıyorum ki, abartmadın bence. Çok üzüldüm. Allah yardımcın olsun.

simple present tense dedi ki...

hayırlısı olur inşallah, Allah yardımcınız olsun...

Adsız dedi ki...

Tercihlerinize karışmak haddime düşmez fakat bu güzel fotoğrafın 3 kişilik ve renkli olması için en azından Ata nın sağlıklı büyümesi için bir orta yol bulunabilirmiydi acaba diye düşünmeden edemedim..Ne dersiniz ??

OZLEM ANNE dedi ki...

yazdiklarina gonulden katiliyorum..cok zor bir donem olmali senin icin, umarim en dogru karari verirsin once kendin sonra oglun adina.. sevgiler

...Bebişlerim... dedi ki...

Cnm çok zor bir dönemdir bilirim. Ama sana şunu hemen söyleyeyim ben ilk evliliğimi bitirdiğimde kızım 6 aylıktı ve ben 21 yaşındaydım. Nasıl bittiğinin bir önemi yok . Ölece kala kalmıştım dünyada. Sudan çıkmış balık gibi. Yaşıtlarımla aramda uçurumlar vardı. Ben de uçurumun dibindeydim zaten ama o uçurumdan parmaklarım kanasada çoğu zaman tırmanarak çıktım ben. Çocuğumun başını bir kez eymeden onu üzmeden herden önce onun için dim dik kaldım. Sende çok güçlü bir kadınsın. Oğlun için bu hayatta var olacaksın. Bizlerde hep yanında olacağız. İnan bana sevgisiz bir evlilikte büyümektense bölesi oğlun içinde daha hayırlı... :) Rabbim güzel kapılar açsın sana :))))

mutfagabuyrun dedi ki...

hayırlısı böyleymiş arkadaşım.ALLAH oğlunla sana mutlu bir hayat versin dileklerimle öpüyorum.

Nedret dedi ki...

Üzüldüm. Allah yardımcınız, bundan sonraki hayatınızda bahtınız açık olsun. Sevgiler.

İkiz Annesi dedi ki...

Canım mutlaka enine boyuna düşünerek karar vermişsindir.Yaşananların hiç birini biz bilemeyiz.Böyle bir durumda senin adına hayırlı olsun demek düşer bana.
Umarım hayat hep güzelliklerle gelir bundan sonra sana.
Sevgiler..

Sevtap dedi ki...

Canım ne denir bilmem ki üçünüz içinde hayırlısı ne ise o olsun.

Unknown dedi ki...

Son durumunuza üzüldüm , umarım çözersiniz aranızdaki yıpranmışlıkları.Bu kadar güzel hayaller belkide az ayrılık ile tekrardan kazanılabilir.
Ata ile resminiz çok güzel çıkmış , allah bereberliğinizi daim etsin...

Sitare dedi ki...

içimi acı çöktü.sevmediğim haberlerden birisidir bu.bir kadın böyle bir karar almışsa muhakkak iyi sebepleri vardır diye düşünürüm ama içimin acımasını bastıramam.sonra şu "çocuk olmasa"ne çekicen amaan derdim de.ben yutkundum.hayat güzel olsun sana.huzurlar sağlıklar getirsin.öyle mi daha zor böyle mi daha zor. yol seçilmeden ,o yol yürünmeden bilinmez.yolun mutluluklar getirsin Ataya ve sana.sevgilerimle...

ZEYNEP dedi ki...

Çok üzüldüm,,Üzülmekten öte fena oldum işte.. Senin için, Ata için en iyisi ne ise öyle olsun,, Güzel günleriniz olsun..Sevgiler

Ayla dedi ki...

Hayırlısı olsun, inşallah çok güzel bir başlangıç yaparsınız yeni hayatınızda

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Sen nasıl mutlu olacağına inanıyorsan öyle olsun arkadaşım. Her işte hayır vardır, allah sana ve oğluşuna sağlık versin. İnşallah bundan sonraki ayatında her şey istediğin gibi olur. Sevgiler...

Unknown dedi ki...

ne denir bilmiyorum ki..şansın bol, kaderin güzel, gönlün huzurlu olsun..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
zor günlerden geçtiğin bugünlerde geçecek.O güzel Ata(Maaşallah diyorum) yanında oldukça, hiç bir şeyin seni yıkmasına izin vermeyeceğine eminim.
Bu kararı alana kadar zor, aldıktan sonra çizdiğin yolda hep güçlü olacağından şüphem yok. Elbette sıkıntıların, sorunların olacak ama kimin yaşamında bunlar yok ki.
En güzel günlerin Ata ve senin olması dileğiyle,
Sevgiyle kal.

Unknown dedi ki...

Çok üzüldüm gerçekten ama hayat ne zaman ne getirecek bilemiyoruz önemli olan önümüzüe ve taa ileriye bakabilmek çünkü baktığınız yerde artık oğlunuz var.
Size çokça cesaret ve iyilikler diliyorum sevgiyle kalın

öznur-ata dedi ki...

annelili;çok teşekkür ederim..amin..

xcelis;teşekkür ederim canım..öncelikle Atayı düşünüyorum evet...biz de öperiz..

Taze Anne;sağol canım benim..en son isteyeceğim şeydi aslında çocuğumu anne baba ayrı büyütmek..ama olmayınca olmuyor işte..

Begonvilli Ev;Sevgili büyüğüm,kabul ederseniz ablam..yüreğiniz o kadar güzel ki..yorumunuzu tabi ki yayınladım ve cevaplıyorum..öncelikle çok teşekkür ederim..ve ben de sizi çok seviyorum...çok çok öpüyorum..

BALLI LOKMAM;teşekkür ederim..normal ilişkilerde bile saygı yoksunluğu bitirir herşeyi..evlilikte ise olmazsa olmazdır..amin..hepimize güzellikler..

cicibebe;çok teşekkür ederim..

Miss Sensible;umarım öyle olacak..teşekkür ederim..

asahhara;canım teşekkür ediyorum..biliyorum ki bazı şeyler zor olacak..ama güzel olacak inşallah hayat artık..bu kararı inan ki hemen almadım..çok düşündüm..çok acı şeyler yaşasam bile :(ama sabredilecek yanı kalmadı..

colette;canım ablam çok teşekkür ederim...iyi bir anne olmaya çalışıyorum..hiç kolay olmadı inanın...ama devam etseydi bunun sonu daha kötü olacaktı...sevgilerimle

Sevil;amiiinn..çok teşekkür ederim arkadaşım...inşallah güzel olacak her şey...sevgiler..

bahriye-krm;çok teşekkür ederim..aynen öyle..sarsılmak değil ki yitirildi bir çok şey maalesef:(inşallah...amin hepimizin..

Nehir İda;sağol canım benim..

nevali;teşekkür ederim..

AtolyeKedi;teşekkür ederim..

simple present tense;amin..teşekkürler..

Hayatın Süs Payı;estafurullah..ama ...keşkee :(orta yolu kalmadı..hatta yolu kalmadı maalesef:((

OZLEM ANNE;hemde çok zor...ama üstesinden geleceğiz oğlumla...teşekkür ederim canım

...Bebişlerim..;amiinnn hepimize...yüreğine sağlık...çok teşekkür ederim..yanımda olduğunuzu bilmek bile yetiyor..

sevda;sağol arkadaşım..amin..hepimize inşallah..

Nedret;çok teşekkürler...sevgiler

İkiz Annesi;sağol canım ..umarım öyle olur..

karabidikim;amin...teşekkür ederim ..

içimizdeki karnaval;teşekkür ederim..ama artık şans kalmadı gerçekten..yitirildi her şey..maalesef:((...amiinn

Sitare;çok teşekkür ederim...iyi değil tabi ki sebebler .(amin..çok teşekkürler..sevgiler

Zeynep;sağolasın..amin ..güzel günler hepimizin olsun sağlıkla..teşekkür ederim..

Ayla;inşallah..teşekkür ederim

Sibel'in Hobi Dünyası;inşallah...amin..teşekkür ederim

öz'üm;yüreğine sağlık...amiiin..teşekkürler

bülbülünyeri;AMİİİNNN...çoookk teşekkürler..desteğin,güzel düşüncelerin için..

Kendimce;aynen öyle..hayat bu..böyle olması gerekiyormuş maalesef..çook teşekkür ederim..

neselihaller dedi ki...

Öznue'cuğum çok üzüldüm, hayırlısı olsun. Ama annemin bir sözü vardır: Mutlu bir yalnızlık mutsuz bir evlilikten daha iyidir der. Hem sen yalnız da değilsin..Aslan gibi Ata'n var yanında...Daha güzel günlerin olsun...

KELEBEK dedi ki...

şirin atayı asla eksik bırakmayın hayatta bende annesi babası ayrı olan bir çcuk olarak buraya yorum bırakmak istedim :( çok güzel bir çocuk maşşallah allah uzun ömürler versin bu yukarda saydığınız mutlu anların hepsini yine ayrı olsanızda birlikte sağlıya bilirsiniz ataya onun hem anneye hemde babaya çok ihtiyacı olucak ömür boyunca ben annesiz büyüdüm annemi 22 yaşına kadar tanımadım 22 yaşından sonra bir yabancı gibiydi ,daha evli değilim ama evlenirsem kendi yavurularıma çok mutlu bir aile nasip etsin allah ne annesinden nede babalarından mahrum kalsınlar diye dua ediyorum çok zor ben çok iyi bilirim o acıyı bir kadın olarak sizin açınızdanda zor ama çok güçlü bir insan olduğunuz bu yazıyı yazma erdeminizden belli oluyo allah atanın yolunu güzel insanlarla kesiştirsin kendini hiç eksik hisetmesin inşallah ...

cavidan dedi ki...

Ata ve sana hayat çok daha güzel günler getirecektir eminim.
Huzursuz bir ortamda büymektense sevgiyi doya doya tadacağı bir yaşamda büyümek en iyisi olacaktır.
sevgiyle kalın.

GÜLTEN DÜZPARMAK DÜNDAR dedi ki...

üzüldüm bakın, herseyin hayırlısını ve sizin için en güzelini diliyorum.

architect dedi ki...

üzüldüm tabi herkes gibi,senin gibi...ama ''Bir kapıyı kapatan bin kapı açarmış'' Umarım öyle olur,oğlunla birlikte hep mutlu-huzurlu olursunuz..Yeni çağda evlilikleri yürütmek gerçekten zor..Allah yardımcınız-yardımcmız olsun..

yunusemre dedi ki...

şimdi okudum cok uzuldum,ama herseyde bir hayır vardır.hakkınızda hayırlısı olsun. Ata ile birlikte daha guzel gunler,mutlu bir gelecek diliyorum .cok opuyorum.

Efe ve Eren dedi ki...

yunusemrevezeynep olarak biraz once mesaj bıraktım.hala sayfada resminize bakıyorum,hayırlı mutlu bir gelecek,diliyorum size.inanın cok uzuldum.

Adsız dedi ki...

İçim burkuldu okuyunca. Hayırlısı demek lazım böyle durumlarda. Allah güç, sabır, içinize ferahlık versin.

Hülya dedi ki...

merhaba canım bende çocukları için bir arada kalmış bir ailenin kızıyım bence bu daha zor.. Çocuklar için mutsuz bir evlilik sürmek yanlış bence, dilerim hakkınızda hayırlısı olsun. Sevgiler Hülya

Oglak Kizlari dedi ki...

Öznur,

Hayırlısı olsun.Kolay gele.

Mahsun anne Çiğdem

Adsız dedi ki...

bu güzel satırlala dolu olan sayfalarda bu satırları okumak hiç aklıma gelmezdi.
şok oldum,nasıl bir duygu bu az önce güzel resimlere bakarken bu satırları okuduğumda üzüntü ve garip bir acı tad geldi damağıma..
üzüntü nasıl yazılır bilemedim..
ama sen bu satırları okursan şuna inan sizi çok seven dostunuz içi yanıyor,içi garip bir duygu ile dolmuş ve üzüntü-den yazamıyor....
29 harf kifayet etmiyor yazamamak ne kötü..sen çok güçlüsün...
sana gücü veren sevdiklerin var...