26 Nisan 2013 Cuma

ÖZLEM

Çokça özlenen zamanlarımız olur hayatta...
Çocukluk,gençlik,okul çağları,bayram sabahları,eski bir dostla içilen kahve esnasında edilen sohbetler.Anneannenin evinin kokusu,hayatta tüm denemelere rağmen başaramadığın, en güzel anılarını hatırlatan sokak satıcısından aldığın poaçanın kokusu,onun sıcaklığı,tadı.Uzaktaki kardeşimiz,başka şehirdeki teyzemiz dayımız..
Kardeşlerinle çocukken yaptığın didişmeler,ergenlikte anneyle babayla yapılan atışmalar..

Sıralamakla bitmez..düşünsen aklına gelmez..Aklına gelince bir türlü gitmez..

Ata'nın bu hallerini özledim mesela.
 
 
Şimdiler de kocaman bir adam gibi sanki..Konuşmalar tavırlar..
Sanki bu minik adam emziğiyle hiç gezmemiş ortalarda,geceleri süt diye ağlamamış,sabahın beşlerinde altılarında kalkmamış..O kıvır kıvır saçları banyodan sonra misler gibi olup kenara yapıştırılmamış..Annesine aylarca teyze dememiş,sonra birdenbire anne demeye başlamamış..
Kedileri köpekleri sevmek için arkalarından gel gel diye bağırmamış..Annesi hamam böceğini sevmesini izin vermiyor diye ortalığı birbirine katmamış....
Arasıra anlatıyorum bebekken şöyle yapıyordun böyle yapıyordun diye,hem gülüyor inanamıyor hem de hoşuna gidiyor...Bir daha anlat bir daha anlat demeye başlıyor ..
Ben bile inanamıyorum ki ne zaman büyüdüğüne bu kadar o nasıl inansın..Ama özlüyorum bu hallerini..
 
Siz neleri özlüyorsunuz ? 
 


2 yorum:

Handan dedi ki...

Ikisinin de her hallerini özlüyorum. Hele o bukleli saçları:)

Bazen eski kayıtları izliyoruz, içim sızlıyor nasıl çabuk gecti o zamanlar diye. Böyle düşününce hemen onlara sarılıyorum, çünkü ilerde bu hallerini de özleyeceğim bari o zamanlar yerine biraz daha öpeyim diyorum:)

öznur-ata dedi ki...

Handan;Aynı şekilde düşünüyorum ben de ..şimdi bile biraz fazla öpünce yapma diyor..çabuk büyüyorlar